Ingrediënten (2 personen):
- grote wok met deksel of hapjespan
- 1 kg mosselen
- 150 g basmatirijst
- 1 prei
- 2 zoete aardappelen (ca. 300 g), geschild
- 2 el kokosolie
- 2 el Tikka Masala currypasta (Patak’s)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 125 g doperwten
- 2 el amandelschaafsel, geroosterd
- 15 g verse koriander
- 1 limoen, in partjes
- zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Controleer de mosselen.
- Snij de prei in ringen en de zoete aardappel in stukjes van 2 cm. Verhit de kokosolie in de wok en roerbak de currypasta en zoete aardappel 3 min. op hoog vuur.
- Voeg de mosselen, prei en kokosmelk toe en verhit op hoog vuur afgedekt 6-8 minuten of tot alle schelpen open zijn.
- Voeg de tuinerwten toe en schep nog 1 minuut om of tot de erwten heet zijn. Hak ondertussen de koriander grof.
- Breng de mosselen op smaak met zout en peper en bestrooi met het amandelschaafsel en koriander.
- Serveer met de rijst en een partje limoen.
- Tip Varieer eens met de currypasta. Dit gerecht is ook lekker met een Thaise groene of rode currypasta. Of met een Indonesische boemboe.