De inschrijving Bordeaux 2020 En Primeur is geopend!

Michel Rolland: Trilogy 2018, 2019, 2020!

“We have a reputation in Bordeaux to say the last vintage is the best one,” said Rolland by Zoom from his laboratory in Pomerol. ‘But we did 2018, 2019 and now 2020 … after we did our tastings in the Spring I can say it is a really great vintage. It is different than 2019 with more freshness, more tension, more balance. It’s a good one. May be a bit less powerful than 2019 but it made really great wine. I think that we can call it a trilogy now [three consecutive high quality vintages: 2018, 2019 and 2020].”

In 2016 is Wijnkoperij van Dop gestart met het aanbieden van Bordeaux En Primeur.
 
De verkoop van Bordeaux-wijnen En Primeur betekent dat je de wijn via ons koopt terwijl deze wijn nog niet op de markt is en zelfs nog op vat ligt.
Deze werkwijze is voor zowel de Châteaux interessant als voor de consument. De wijnmaker heeft een soort van voorfinanciering en jij betaalt de laagste prijs waarvoor deze wijn ooit zal worden aangeboden. Zodra de wijnen namelijk echt op fles gaan en fysiek op de markt komen, stijgen de prijzen snel met 15%-30%. De grote wijnen (1e tm 5e Grand Cru Classé) kunnen na verloop van tijd nog een veel hogere waardestijging ondergaan.

Image

In april, het jaar na de oogst, wordt er een campagne opgestart waarin de wijn geproefd wordt door professionals en de internationale wereld(wijn)pers.
Na deze campagne worden er gedurende enkele weken druppelsgewijs alle prijzen bekend gemaakt. Regelmatig komen er dus bij ons mails binnen van de wijn- en handelshuizen die hun prijzen bekend maken. Vanaf dat moment kan er worden ingetekend op de -vaak beperkte hoeveelheid - flessen.
Zodra je interesse hebt om Bordeaux te kopen nemen wij je graag mee in deze campagne.

Image

De wijnhuizen bieden een gedeelte van hun wijnen aan om verhandeld te worden, niet alles. Zodra de wijnen echt zijn gebotteld gaat de waarde van de wijnen omhoog, naast het feit dat Bordeaux erg lekker is en een geweldig bewaarpotentieel heeft, kan het ook een mooie beleggingsvorm zijn, gezien de huidige rentestand. Op korte termijn gaan alle wijnhuizen hun wijnen aanbieden, dit is meestal een periode van zes weken.

Als je interesse hebt om Bordeaux 2020 te kopen kun je je via de button aanmelden. Dan sturen we je middels “En Primeur sheets” telkens per Château de details: Naam, notities, prijs en indien beschikbaar de rating van de bekende wijnprofessionals.
Zodra de wijnen beschikbaar zijn kun je je via deze pagina intekenen op de flessen van jouw voorkeur.
Je aankoop is pas definitief zodra wij je dit per mail hebben bevestigd. Wij krijgen bij een flinke reservering van een wijn niet altijd het aantal wat we willen hebben in verband met de soms beperkte hoeveelheid die vrijkomt bij een wijnhuis.

In het begin worden eerst de “Petit Châteaux” bekend gemaakt, de grote wijnen volgen later in de campagne.
Let wel! Ook bij de Petit Châteaux zitten erg veel zeer goede prijs/kwaliteit wijnen!
Ik zal niet alle grote Châteaux aanbieden maar mocht je op voorhand interesse hebben in een bepaalde Bordeaux laat mij dat even weten dan kan ik daar rekening mee houden.
 

Spelregels

- De meeste wijnen zijn in houten kist of doos van 6 of 12 flessen verpakt, wij bieden de wijnen al per 3 flessen per soort aan.

- Als je interesse hebt in een bepaalde wijn wacht dan niet te lang met beslissen, vooral bij de wat bekendere wijnhuizen zijn de beschikbare hoeveelheden snel uitverkocht!

- Je bestelt de wijnen uit het wijnjaar 2020, de levering vindt plaats in april/mei 2023.

- De betaling gaarne binnen 30 dagen, je ontvangt de nota in juni 2021.