Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Logo_Wijnkoperij_van_Dop
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bordeaux vintage 2023

We zijn begonnen!

Vanaf 1 mei komen gestaag de releases binnen van de Châteaux en kun je je via onderstaand formulier inschrijven op de wijnen van jouw voorkeur. Deze lijst groeit met de dag, er er geldt op=op. Alle genoemde prijzen zijn per fles. Wil je direct de factsheets ontvangen van de door ons ingekochte wijnen? Stuur dan even een mailtje naar Joost. Hieronder lees je meer over de ins en outs van Bordeaux En Primeur.

Wat is Bordeaux En Primeur

Elk voorjaar ná de de oogst van de wijndruiven bottelen de grote en kleinere Grand Cru Classé Chateaux monsterflessen van de afgelopen oogst (oogstjaar 2023). Deze monsters worden geproefd, beoordeeld en beschreven door leden van de internationale wijnhandel in Bordeaux en door de internationale wijn-journalisten. Dit beoordelen gebeurt vaak in de vorm van een proefnotitie en puntenaantal tot maximaal 100 punten. De diverse Chateaux releasen daarna een tranche, een deel van hun productie door middel van een openingsprijs. De wijn is op dat moment niet helemaal klaar. Op het moment dat de wijnen worden gereleased, dus En Primeur worden aangeboden, ligt de prijs ongeveer 20-30% lager dan op het moment dat de wijnen definitief worden gebotteld en echt op de markt komen. En Primeur is dus een voorverkoop. De jaargang 2023 wordt aangeboden in de periode mei/juni 2024. Deze jaargang 2023 wordt juni 2026 aan je uitgeleverd. Je betaalt de aangekochte wijnen kort na de En Primeur campagne (eind juni-juli 2024). Als consument betaal je voor En Primeurwijn de laagste prijs. Zodra de wijnen echt op de markt is schiet de prijs omhoog. Toch moet je als consument altijd in gedachte houden dat de prijs van wijn kan zakken, hier zijn echter niet veel voorbeelden van. Bij En Primeur ben je zeker van je aankoop, zodra de wijnen écht op de markt verschijnen bestaat de kans dat je deze wijnen al niet meer kunt kopen.

In 2016 is Wijnkoperij van Dop gestart met het aanbieden van Bordeaux En Primeur. De verkoop van Bordeaux-wijnen En Primeur betekent dat je de wijn via ons koopt terwijl deze wijn nog niet op de markt is en zelfs nog op vat ligt. Deze werkwijze is voor zowel de Châteaux interessant als voor de consument. De wijnmaker heeft een soort van voorfinanciering en jij betaalt de laagste prijs waarvoor deze wijn ooit zal worden aangeboden. Zodra de wijnen namelijk echt op fles gaan en fysiek op de markt komen, stijgen de prijzen snel met 15%-30%. De grote wijnen (1e tm 5e Grand Cru Classé) kunnen na verloop van tijd nog een veel hogere waardestijging ondergaan. In april, het jaar na de oogst, wordt er een campagne opgestart waarin de wijn geproefd wordt door professionals en de internationale wereld(wijn)pers. Na deze campagne worden er gedurende enkele weken druppelsgewijs alle prijzen bekend gemaakt. Regelmatig komen er dus bij ons mails binnen van de wijn- en handelshuizen die hun prijzen bekend maken. Vanaf dat moment kan er worden ingetekend op de -vaak beperkte hoeveelheid – flessen. Zodra je interesse hebt om Bordeaux te kopen nemen wij je graag mee in deze campagne.

Als je interesse hebt om Bordeaux 2021 te kopen kun je je via deze link aanmelden. Dan sturen we je middels “En Primeur sheets” telkens per Château de details: Naam, notities, prijs en indien beschikbaar de rating van de bekende wijnprofessionals.

Zodra de wijnen beschikbaar zijn kun je je via deze pagina intekenen op de flessen van jouw voorkeur.
Je aankoop is pas definitief zodra wij je dit per mail hebben bevestigd. Wij krijgen bij een flinke reservering van een wijn niet altijd het aantal wat we willen hebben in verband met de soms beperkte hoeveelheid die vrijkomt bij een wijnhuis.

In het begin worden eerst de “Petit Châteaux” bekend gemaakt, de grote wijnen volgen later in de campagne.
Let wel! Ook bij de Petit Châteaux zitten erg veel zeer goede prijs/kwaliteit wijnen!
Ik zal niet alle grote Châteaux aanbieden maar mocht je op voorhand interesse hebben in een bepaalde Bordeaux laat mij dat even weten dan kan ik daar rekening mee houden.