Ingrediënten
- 440 g runderlende
- 4 lente uitjes, enkel het wit, gesnipperd
- 2 limoenen, rasp
- 15 blaadjes koriander, fijngesneden
- 10 blaadjes munt
- 5 blaadjes Thaise basilicum
- 0,5 tl chili vlokken
- 40 g gezouten cashewenoten, geroosterd en gehakt
- 50 gram mayonaise
- 3 el Thaise groene papaya
- 1 dl Arbequina-olijfolie
Bereiding
- Snijd het rundvlees in kleine stukjes tot een mooie tartaar. Voeg de lente-ui toe en breng op smaak met zeezout en peper en de rasp van 1 limoen.
- Voeg de helft van de olie toe en 10 eetlepels Thaise Vinagrette. Werk af met tweederde van de koriander munt en de Thaise basilicum.. Meng met de chilivlokken en cashewnoten.
- Breng mayonaise op smaak met 4 eetlepels van de Thaise vinaigrette en 1 eetlepel van de fijngesneden munt en koriander.
- Schil de papaya, snijd in fijne reepjes en bewaar kort op ijswater. Giet af en breng op smaak met de laatste eetlepel van de Thaise vinaigrette, rasp van de limoen en de resterende kruiden.
Thaise vinaigrette maak je als volgt:
- 6 eetlepels Thaise vissaus.
- 2 sjalotten (gesnipperd); ik vind zelf 1 sjalot voldoende.
- halve verse rode chilipeper (fijngehakt)
- 1 eetlepel palmsuiker of rietsuiker.
- 2 limoenen (rasp en sap)
- halve eetlepel verse munt (grof gehakt)
- 1 eetlepel verse koriander (grof gehakt)