Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Thaise rode rundvleescurrysoep 

Ingrediënten voor 6 personen

  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 1 grote rode paprika, zaadjes en zaadlijsten verwijderd, in dunne repen
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 cm verse gember fijngesneden
  • 2 eetlepels Thaise rode currypasta (afhankelijk van de scherpte)
  • 400 ml kokosmelk 
  • 1 liter runderbouillon
  • het sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel nam pla (Thaise vissaus)
  • 2 kaffir-limoenblaadjes
  • 450 g magere entrec√¥te (zichtbaar vet verwijderd)
  • olie, voor het invetten
  • 250 g taugé
  • 4 lente-uien, in ringen
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, in fijne reepjes
  • gehakte of hele korianderbladeren, als garnering

Bereiding

  1. Verhit de kokosolie in een grote pan en bak de ui en paprika op laag tot middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook en gember toe en bak ze 2 minuten mee. Roer dan de currypasta erdoor en laat hem 1 minuut bakken.
  2. Roer de kokosmelk erdoor en voeg de bouillon toe, gevolgd door het limoensap, de nam pla en kaffir-limoenblaadjes. Laat de soep op laag vuur 15 minuten zachtjes koken.
  3. Gril intussen de entrecote in een met olie ingevette grillpan 2-4 minuten per kant, afhankelijk van hoe gaar je hem wilt hebben. Haal het vlees uit de pan en snijd het in dunne plakken. Voeg de taugé aan de soep toe en verwarm hem 2 minuten.
  4. Schep de soep in 6 ondiepe kommen en verdeel de repen vlees, lente-ui, chilipeper en koriander erover.