Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Logo_Wijnkoperij_van_Dop
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Thaise mosselen 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el rode thaise currypasta
  • 1 ui in ringen 
  • 1 prei
  • 1 stengel citroengras (sereh)
  • 1 lentuitje
  • 1 fijngesneden rode peper 
  • 3 tenen knoflook
  • citroensap
  • evt ketjap manis naar smaak
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 kilo mosselen

Bereiding

  1. Was de mosselen grondig onder stromend koud water. Gooi de mosselen weg die kapot zijn, of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.
  2. Verhit de olie en fruit hierin de curry met de knoflook, ui, prei en rode peper.
  3. Doe dan lenteuitje, sereh erbij en bak dit even mee.
  4. Voeg dan de kokosmelk en naar smaak citroensap toe.
  5. Breng dit alles weer aan de kook en voeg de mosselen toe.
  6. Laat dit 5-8 minuten koken, of tot alle mosselen open zijn.