Ingrediënten voor 2 personen
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el rode thaise currypasta
- 1 ui in ringen
- 1 prei
- 1 stengel citroengras (sereh)
- 1 lentuitje
- 1 fijngesneden rode peper
- 3 tenen knoflook
- citroensap
- evt ketjap manis naar smaak
- 4 dl kokosmelk
- 2 kilo mosselen
Bereiding
- Was de mosselen grondig onder stromend koud water. Gooi de mosselen weg die kapot zijn, of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.
- Verhit de olie en fruit hierin de curry met de knoflook, ui, prei en rode peper.
- Doe dan lenteuitje, sereh erbij en bak dit even mee.
- Voeg dan de kokosmelk en naar smaak citroensap toe.
- Breng dit alles weer aan de kook en voeg de mosselen toe.
- Laat dit 5-8 minuten koken, of tot alle mosselen open zijn.