Geitenkaastaart met groente

Ingrediënten voor 4-6 personen 
  • 25 g boter
  • 80 ml olijfolie
  • 2 preien, alleen het witte deel, in ringen
  • 2 takjes tijm, blaadjes afgehaald
  • 2 courgettes, in repen geschaafd, zonder het zachte deel
  • 375 g bladerdeeg op rol
  • 120 g geitenkaas, in plakken
  • 2 el melk
  • 150 g verse of diepvriesdoperwten
  • 150 g sugarsnaps
  • 1 el rodewijnazijn
  • 2 tl vloeibare honing
  • 1 tl dijonmosterd
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de boter in een pan met 1 el olie. Voeg de prei en tijm toe en laat 10 min. bakken.
  • Doe de courgettes in een kom, voeg zout en peper toe en schep om met 1 eetlepel olie.
  • Rol het deeg uit tot een lap van 15 x 30 cm. Snijd de randen recht, kerf er een rand in van 2 cm en bestrijk met melk.
  • Verdeel de prei en courgettes binnen de rand en bedek met kaas.
  • Schuif het deeg op de bakplaat en bak 12 min. Blancheer de erwten en sugarsnaps 3 min. Spoel af met water, laat uitlekken en leg op de taart.
  • Meng de overgebleven olie, azijn, honing en mosterd en geef deze dressing bij de taart.

Print Friendly, PDF & Email