Gebakken peer met notenvulling

Ingrediënten voor 4 personen
  • 2 grote peren (bijvoorbeeld conference peren)
  • 2 tl kaneel
  • 4-5 el honing
  • 2 tl vanille extract
  • 80 gram ongezouten noten naar keuze 
  • 4 bolletjes ijs, smaak naar keuze
Bereiden
  • Halveer de peren en snijd het kontje eraf, nu blijven ze goed liggen. Met een meloenbolletjeslepel hol je het midden van de peer uit. 
  • Leg de peren op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er wat kaneel overheen. In een schaaltje meng je de honing en vanille met elkaar, drizzle hiervan ongeveer de helft over de peren heen.
  • Hak de noten in kleine stukjes en vul de holtes van de peer ermee, drizzle er nog een heel klein beetje van het honingmengsel overheen.
  • Bak de peren in 25 minuten op 190 graden.
Drinkadvies: Graham's Port The Tawny