Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Logo_Wijnkoperij_van_Dop
Search
Close this search box.

Gegrilde peer met citroenyoghurt en kaneelsorbet

Voor 4 personen  

Kaneel sorbetIngrediënten 

  • 150 g Griekse of volle yoghurt
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 250 ml slagroom

Bereiden

  1. Roer in een diepvriesbak de yoghurt met de honing en kaneel door elkaar. Klop de slagroom stijf en spatel de room door de kaneelyoghurt.
  2. Draai het mengsel in een ijsmachine tot ijs of laat het in de vriezer of het vriesvakje van de koelkast in ca. 3-4 uur bevriezen. Pureer het halfbevroren ijs na 2 uur met de staafmixer of een vork tot een romig mengsel. 

Gegrilde Peer

  • 3 Conference peren
  • 1/2 citroen
  • 1/4 tl gemalen kardemom
  • 1/2 el honing
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 15 g pistachenoten
  • 4 almond thins amandelkoekjes

Bereiden 

  1.  Schil de peren, halveer ze en verwijder met de meloenbolletjeslepel het klokhuis. Rasp de schil van de citroen. Meng samen met de kardemom en honing door de yoghurt. Hak de pistachenoten grof. Breek de koekjes in 3 tot 4 stukken.
  2. Verhit de grillpan. Gril de halve peren in de grillpan of op de barbecue 5 min. Zorg dat ze overal mooie grillstrepen krijgen. Verdeel de gegrilde halve peren over de borden, schep er een lepel yoghurt op, bestrooi met de pistachenoten en steek er een paar koekstukken in.
  3. Serveer kaneelsorbet erbij.