Ingrediënten voor 4 personen
- 4 grote rode uien
- 4 takjes rozemarijn
- Roomboter
- 2 tenen knoflook
- Olijfolie
- 1 kleine ui
- 200 ml balsamico azijn
- 1 lepel honing
- 4 Blonde d’Aquitaine Biefstukken (of een ander mooi ras van de slager)
- 200 g Fairtrade haricots verts
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Pel de rode uien en snipper de kleine ui. Pureer de tenen knoflook. Maak de haricots verts schoon.
Bereiden
- Snijd de uien aan de bovenkant kruislings in.
- Stop de rozemarijn erin en leg er een plakje boter op.
- Rooster ze in een ovenschaal in ca. 20 minuten gaar.
- Bak ze in de oven met de uien in ca. 20 minuten goudbruin.
- Verwarm 1 el olie in een steelpan. Bak hier de knoflook en ui in.
- Blus af met de azijn.
- Kook op laag vuur in tot de azijn stroperig is.
- Roer de honing erdoor.
- Kook de haricots verts beetgaar.
- Gril als laatste het vlees ca. 2 minuten aan beide kanten.