Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gegrilde aubergines van Ottolenghi

Ingrediënten:

  • 2 middelgrote aubergines, in 1 tot 1,5 cm dikke plakken
  • 1 kleine zoete aardappel, in kleine blokjes gesneden (1cm)
  • 40 gr slamengsel, of alleen rucola (20-25gr)
  • 3-4 el granaatappelpitjes
  • olijfolie om de groente te bakken/grillen.

Voor de yoghurtdressing: 

  • 100 gr volle geitenyoghurt of een mengsel van Griekse yoghurt met 3-4 el karnemelk of plantaardige melk naar keuze
  • 1 kleine teen knoflook, uitgeperst
  • sap van een halve citroen (bewaar een beetje om de salade te besprenkelen)
  • zout en gemalen zwarte peper, naar smaak
  • een paar kleine takjes en blaadjes tijm
  • 2 el olijfolie en nog 2 el om de salade te besprenkelen.

Bereiding:

  • Bestrooi de aubergine plakken met zout, leg ze in een vergiet en laat ze 15 ‚Äì 30 minuten staan. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de plakken aubergine, spoel ze af en dep ze droog.
  • Verhit een grillpan met olie op hoog vuur tot hij loeiheet is. Bak de aubergine van beide kanten gaar. Keer één of twee keer om. Laat de aubergineplakken uitlekken op keukenpapier. 
  • Voeg nu de zoete aardappelblokjes aan de hete pan toe. Bak ze 7-8 min totdat ze gaar worden. Zodra er een vork makkelijk ingestoken kan worden zijn ze klaar. Zet het vuur uit en laat de blokjes zoete aardappel in een koele kommetje/bord even afkoelen.
  • Maak in de tussentijd de dressing door alle ingrediënten van de dressing te mengen, behalve de granaatappelpitjes en de tijm. 
  • Leg de slablaadjes op een platte schaal of serveerbord. Leg vervolgens de gebakken aubergineplakken er bovenop en sprenkel de yoghurtdressing eroverheen. Bestrooi het geheel ten slotte met de granaatappelpitten en de tijm.