Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gegratineerde sabayon met rood fruit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eidooiers
  • 60 gr suiker
  • 75 ml witte wijn, bijvoorbeeld Marsala, champagne of prosecco
  • fruit naar keuze (bramen, frambozen, kersen, etc)

Bereiding

  • Zet een pan met een laagje water op het vuur en breng dit aan de kook. Neem een vuurvaste kom die op de pan past (zonder dat de onderkant van de kom het water raakt) en doe daar de eidooiers en de suiker in. Klop deze los en meng hier vervolgens de witte wijn door.
  • Zet de kom op de pan met kokend water en klop het proseccomengsel (au bain-marie dus) met een handmixer 5 tot 10 minuten tot zeer luchtig op. Verdeel het schoongemaakte zomerfruit over (ovenvaste) bakjes of schaaltjes en schep daar de sabayon op. Zet de schaaltjes kort onder de hete grill in de oven of brand de sabayon af met een gasbrander.
  • Serveer de gegratineerde sabayon direct.