Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Logo_Wijnkoperij_van_Dop
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Coquilles afgeblust met Pastis

Amuse of voorgerecht voor 4-12 personen | bereidingstijd: 20 minuten

  • 12 coquilles St. Jacques
  • 75 gr roomboter
  • 75 ml Pastis
  • 4 el crème fraîche
  • 1 bosuitje, in heel dunne ringetjes

Spoel de coquilles af onder stromend water (anders zijn ze bitter) en laat ze uitlekken in een vergiet. Dep ze droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de coquilles in 3 minuten aan beide kanten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de pastis toe en flambeer! Dit doe je door de pan schuin te houden en de vlam in de pan te laten komen of door de pastis aan te steken met een aansteker. 
Laat de vlam kleiner worden en leg een deksel op de pan om de vlammen te doven. Neem de coquilles uit de pan en houd ze even warm in aluminiumfolie.
Voeg de crème fraîche toe en roer tot een gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de coquilles over de borden en schep de saus eromheen en garneer met de bosui.