Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Logo_Wijnkoperij_van_Dop
Search
Close this search box.

Coquille met vanille, bloemkool en verse truffel

Ingrediënten

  • 400 g bloemkool
  • 2 vanillestokjes
  • 100 g gezouten boter
  • 12 coquilles
  • 2 el hazelnoten, fijngemalen
  • 20 cl zure room
  • 1/2 limoen, het sap
  • 50 g gemengde sla of scheuten of cress en/of eetbare bloemen
  • 1 zwarte truffel (kan ook met truffel tapenade)
  • Bieslook, fijngehakt
  • Peper, grillzout en fleur de sel
  • Olijfolie
  • Haringkaviaar
  • Melk

Bereiding

  • Doe de bloemkoolroosjes en de doormidden gesneden vanillestokjes samen in een kookpot. Zet onder met de helft water en de helft melk. Laat gaar koken.
  • Neem 4 platte borden, smeer ze in met olijfolie. Snij de coquilles in dunne plakjes en dresseer ze mooi op de borden. Bestrooi met de fijngemalen hazelnoten en een snuifje zout.
  • Meng het sap van 1/2 halve limoen onder de zure room en doe in een spuitzak. Spuit kleine dotjes van de dressing op de coquilles. Werk af met geschaafde truffel, wat gemengde sla, olijfolie en fijngehakte bieslook. Kruid nog even met peper.
  • Giet de bloemkool af en mix tot een gladde crème in de blender samen met 100 g gezouten boter. Breng op smaak met fleur de sel en haal door de zeef. Serveer het in een glaasje met een beetje van de haringkaviaar.