Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Blondi met pepernoten 

Ingrediënten 

  • 225 gr gesmolten roomboter
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gr suiker
  • 2 eieren
  • 2 tl amandel essence, vanille essence kan ook
  • 320 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gr kruidnoten (ook erg lekker met bastogne kruidnoten)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een vierkante (25 x 25 cm) of rechthoekige bakvorm (20 x 30 cm) met bakpapier.
  • Klop de boter met de basterdsuiker en suiker in 3 minuten luchtig en romig.
  • Klop een voor een de eieren erdoor gevolgd door het amandel essence.
  • Meng de bloem met het zout en bakpoeder en meng dat door het boterbeslag.
  • Roer tenslotte de kruidnoten erdoor en schep het geheel de bakvorm. Strijk de bovenkant glad.
  • Bak de blondies in 25 – 30 minuten net onder het midden in de oven goudbruin. Ze hoeven niet helemaal stevig te zijn, want blondies zijn juist het aller lekkerst met een ‚Äòchewy‚Äô structuur.
  • Laat ze afkoelen in de vorm op een rooster en snijd ze vervolgens in vierkantjes.
  • Bewaar na het afkoelen afgedekt in de koelkast.