Ingrediënten
- 225 gr gesmolten roomboter
- 200 gr lichtbruine basterdsuiker
- 100 gr suiker
- 2 eieren
- 2 tl amandel essence, vanille essence kan ook
- 320 gr bloem
- 1 tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 150 gr kruidnoten (ook erg lekker met bastogne kruidnoten)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een vierkante (25 x 25 cm) of rechthoekige bakvorm (20 x 30 cm) met bakpapier.
- Klop de boter met de basterdsuiker en suiker in 3 minuten luchtig en romig.
- Klop een voor een de eieren erdoor gevolgd door het amandel essence.
- Meng de bloem met het zout en bakpoeder en meng dat door het boterbeslag.
- Roer tenslotte de kruidnoten erdoor en schep het geheel de bakvorm. Strijk de bovenkant glad.
- Bak de blondies in 25 – 30 minuten net onder het midden in de oven goudbruin. Ze hoeven niet helemaal stevig te zijn, want blondies zijn juist het aller lekkerst met een ‚Äòchewy‚Äô structuur.
- Laat ze afkoelen in de vorm op een rooster en snijd ze vervolgens in vierkantjes.
- Bewaar na het afkoelen afgedekt in de koelkast.