Voor 4 personen
Ingredienten
- 500 g witte asperges, geschild en zonder kontjes
- Flinke snuf zout
- 1 stukje foelie
- 1 liter water
- 250 ml room
- 250 ml melk
- 1 el basisdressing (100 ml witte wijnazijn, 200 ml olijfolie, zout en peper)
- 10 g bieslook, fijngehakt
- Staafmixer, dunschiller
Maak een bouillon van de schillen en de kontjes van de asperges met zout, foelie en water. Laat 15 minuten trekken en zeef de bouillon. Houd vier asperges apart. Snij de rest van de asperges in grove stukken kook ze 5-8 minuten gaar in de bouillon. Pureer met een staafmixer en voeg room en melk toe. Breng op smaak met zout en peper en laat iets inkoken. Schaaf de vier achtergehouden asperges met de dunschiller in dunne linten. Maak ze vlak voor het serveren aan met de basisdressing en de bieslook. Schenk de soep in de kommen. Maak met je handen een bolletje van de aspergelinten en plaats in het midden van de soep.