Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr witte asperges
- 1 ui
- 150 gr gerookte spekreepjes
- 1ltr groentenbouilon
- 4 el maizena
- 250 ml crème fra√Æche
- 2 lente-ui stengels
- 1/2 bosje bieslook
Bereiding
- Asperges en ui schillen. Asperges in stukjes snijden van 2cm, de ui fijn snijden.
- Lente-ui fijn snijden en in een kommetje doen.
- Spekreepjes in een soeppan uitbakken, zorg ervoor dat het niet bruin wordt.
- De fijn gesneden ui toevoegen en even mee bakken.
- De asperges erbij doen en mee roerbakken tot het ergste vocht eruit komt.
- Maak de roux door de bouillon er beetje voor beetje bij doen. Goed blijven roeren. Als de soep te dun is dan apart wat maizena mengen in een kommetje en er voorzichtig bij doen. Laat alles even 10 min zachtjes doorkoken.
- Als laatste de crème fra√Æche erdoor roeren maar niet meer laten koken, anders gaat het schiften.
- Verdeel het in kommen of borden en garneer het met fijn gesneden lente-ui en bieslook.