Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Logo_Wijnkoperij_van_Dop
Search
Close this search box.

Warme yoghurtsoep met spinazie en chiliboter

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 liter kippenbouillon
  • 125 gram witte rijst
  • 1 grote eidooier
  • 500 gram yoghurt
  • 1 eetlepel polenta
  • 1 theelepel oregano
  • Zout & peper
  • 200 gram verse spinazie

Voor de toppings:

  • 3 eetlepels gezouten boter
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 1/2 theelepel milde chilipoeder
  • Verse dille

Bereiding

  • Breng de bouillon aan de kook in een grote pan. Voeg de rijst toe, laat pruttelen, dek af en kook de rijst in 12-15 minuten al dente.
  • Neem er een mengkom bij en roer daarin de eidooier met de yoghurt, de polenta en 200 ml lauw water door elkaar. Is de rijst al dente? Voeg de rijstbouillon soeplepel voor soeplepel toe aan deze mengkom. Roer telkens met een garde tot de bouillon helemaal is opgenomen.
  • Doe de inhoud van de mengkom in een soeppan en verwarm op laag vuur. Voeg de oregano toe en breng op smaak met zout en peper. Laat gedurende 5 minuten al zachtjes pruttelend inkoken.
  • Voeg de spinazie toe en kook nog eens twee minuten, tot die mooi geslonken is. Kruid af met meer zout en peper.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en roer de oregano en de peper erdoor. Haal van het vuur.
  • Schep de soep in kommen en lepel er wat van de warme boter over. Maak af met verse dille. Lekker met een dikke snee zuurdesembrood.