Ingrediënten voor 4 personen
- 750gr runderriblappen
- 500 ml bier (liefst donker bier)
- 3 grote uien (ook kun je rode uien gebruiken, die zijn wat scherper van smaak)
- 50gr boter of margarine
- 5 afgestreken eetlepels bloem
- 2 theelepels (bruine) suiker
- 1 eetlepel azijn
- 1 vleesbouillontablet
- 1 groot laurierblad
- een snufje tijm
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- peper en zout
- Deze stoofschotel wordt pittiger als je het vlees insmeert met scherpe mosterd in plaats van peper.
Bereiding:
- Snijd het vlees in grote stukken en bestrooi het naar smaak met zout en peper.
- Maak bouillon van 500ml kokend water en een vleesbouillontablet.
- Verhit de boter in een braadpan.
- Braad het vlees snel aan alle kanten bruin op een hoog vuur.
- Haal het vlees met de schuimspaan uit de pan.
- Pel de uien en snijd ze in ringen.
- Bak de ringen lichtbruin in de overgebleven braadboter.
- Schep ze met de schuimspaan uit de pan.
- Bak de bloem lichtbruin in de boter en voeg langzaam, al roerende het bier, de bouillon, de azijn en de suiker toe.
- Breng de saus aan de kook en laat haar ongeveer een kwartier zacht sudderen tot ze iets is ingedikt.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Doe nu het vlees en de uien bij de saus en laat het geheel 4 uren zacht sudderen.