Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vlaams Stoofvlees

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750gr runderriblappen
  • 500 ml bier (liefst donker bier)
  • 3 grote uien (ook kun je rode uien gebruiken, die zijn wat scherper van smaak)
  • 50gr boter of margarine
  • 5 afgestreken eetlepels bloem
  • 2 theelepels (bruine) suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 vleesbouillontablet
  • 1 groot laurierblad
  • een snufje tijm
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • peper en zout
  • Deze stoofschotel wordt pittiger als je het vlees insmeert met scherpe mosterd in plaats van peper.

Bereiding:

  1. Snijd het vlees in grote stukken en bestrooi het naar smaak met zout en peper.
  2. Maak bouillon van 500ml kokend water en een vleesbouillontablet.
  3. Verhit de boter in een braadpan.
  4. Braad het vlees snel aan alle kanten bruin op een hoog vuur.
  5. Haal het vlees met de schuimspaan uit de pan.
  6. Pel de uien en snijd ze in ringen.
  7. Bak de ringen lichtbruin in de overgebleven braadboter.
  8. Schep ze met de schuimspaan uit de pan.
  9. Bak de bloem lichtbruin in de boter en voeg langzaam, al roerende het bier, de bouillon, de azijn en de suiker toe.
  10. Breng de saus aan de kook en laat haar ongeveer een kwartier zacht sudderen tot ze iets is ingedikt.
  11. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  12. Doe nu het vlees en de uien bij de saus en laat het geheel 4 uren zacht sudderen.