(voorgerecht/ bijgerecht)
Ingrediënten
- 500 gram Groene Asperges
- Vers Blok Parmezaan
- 15 gram Verse truffel (truffel tapenade kan ook)
- Scheutje Olijfolie
- Peper en zout
Dit recept is heerlijk van de bbq voor extra smaak maar kan ook prima met een grillpan.
Bereiding
- Was de asperges en snijd 2-3 cm van de onderkant af. Dit uiteinde is een beetje ‘houterig’ en smaakt niet lekker. Groene asperges hoef je overigens NIET te schillen. Hussel de asperges om met wat olie en peper en zout.
- Verwarm de grillpan (BBQ) op medium hoog vuur en grill hierin de asperges rondom aan gedurende 10 minuten. Blijf de asperges regelmatig omkeren tijdens het grillen. En proef eventueel een stukje om te kijken of deze gaar zijn.
- Doe ze vervolgens op een bord of schaal naar keuze.
- Snijd de verse truffel op een mandoline in dunne plakjes en verdeel over de asperges.
- Voeg wat peper en zout toe naar smaak en rasp vervolgens de verse Parmezaan erover heen.