Op Koningsdag zijn wij gesloten

Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Logo_Wijnkoperij_van_Dop
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tournedos met mosterd, dragon en peper 

Ingrediënten

  • 120 g witte bonen, 1 nacht in water voorgeweekt
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 6 takjes tijm
  • 480 g tournedos
  • Arbequina-olijfolie
  • 50 g gezouten boter
  • 2 eetlepels mosterd
  • 150 g bruine beukenzwam
  • 1½ tomaat, in brunoise gesneden
  • 10 blaadjes dragon, fijngesneden
  • 1 eetlepel groene peperbollen
  • 100 ml bruine kalfsfond
  • 1 eetlepel kervel, fijngesneden
  • 5 takjes kervel
  • 5 takjes roomse kervel
  • 2 eetlepels opgeklopte room
  • 1 eetlepel gefrituurde knoflook (zie onderaan het recept)

Bereiding

  • Kook de witte boontjes samen met 2 geplette teentjes knoflook en 3 takjes tijm in gezouten water in circa 10 minuten gaar en giet af.
  • Kruid het vlees aan beide zijden royaal met zeezout en peper en schroei dicht in een beetje olie. Voeg boter, de overige knoflook (fijngesneden) en tijmblaadjes van 3 takjes toe en bedruip het vlees met de braadjus om en om, maximaal 4 minuten. Haal het vlees eruit, smeer in met mosterd en laat rusten.
  • Bak ondertussen de paddenstoelen. Voeg de witte boontjes, in brunoise gesneden tomaat en dragon toe. Bak de peperbollen kort mee, blus af met de kalfsfond en laat zachtjes reduceren. Werk af met de fijngesneden kervel.
  • Snijd het vlees in gelijke plakjes en verdeel de saus met zijn garnituur erover. Werk af met de rest van de takjes kervel, roomse kervel, opgeklopte room, gefrituurde knoflook en versgemalen zwarte peper.