Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Logo_Wijnkoperij_van_Dop
Search
Close this search box.

Tomatensoep met paprika

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1200 gr tomaten
  • 1 winterpeen
  • 1 paprika (geel)
  • 1 witte ui
  • 3 tenen knoflook
  • 250 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 el tijm
  • 1 el olie
  • 100 ml room (of sojaroom)
  • Peper en zout

Bereiding

  • Breng een pan met ruim water aan de kook. Neem een kom met koud water. Neem een tomaat en snijd op de bovenkant een kruisje in het kroontje. Wanneer het water kookt, dompel je de tomaten hierin, zodat het velletje barst. Schep de tomaat dan uit de pan en leg in het koude water. Herhaal met alle tomaten en pel vervolgens het velletje eraf. Snijd de tomaten nu in blokjes.
  • Snipper het uitje en hak de knoflook in stukjes. Snijd ook de paprika en wortel in kleine blokjes.
  • Verhit een beetje olie in een diepe soeppan en fruit eerst het uitje aan. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en fruit 2 minuten mee. Voeg dan ook de paprika en wortel toe. Laat dit op laag vuur ongeveer 5 minuten meebakken. Voeg dan ook de tomatenbokjes en tijm toe en laat weer 5 minuten mee pruttelen.
  • Maak bouillon door kokend water met een bouillonblokje te mengen. Voeg dit bij de tomaten in de pan en kook tot alle groenten gaar zijn.
  • Pureer vervolgens de soep en voeg de room toe. Roer door en serveer de soep! Voeg indien nodig peper en zout toe.