Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Logo_Wijnkoperij_van_Dop
Search
Close this search box.

Steak Tartare

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram kogelbiefstuk
  • 3 tl peterselie, fijngehakt
  • 3 tl bieslook, fijngehakt
  • 3 tl sjalot, fijngehakt
  • 3 tl kappertjes, fijngehakt
  • 3 tl cornichons, fijngehakt
  • 3 tl olijfolie
  • 1,5 el tabasco
  • 1,5 el worcestersaus
  • 3 tl ketchup
  • 3 tl mosterd
  • peper
  • zout
  • 1 eigeel

tip: het is heel makkelijk om het gerecht aan te passen naar grotere of kleinere hoeveelheden want voor bijna alle ingrediënten geldt 1 tl op 100 gram vlees.

Bereiding:

  • Zorg dat al het garnituur gesneden is en klaar staat.
  • Snijd het vlees met een scherp mes in kleine stukjes tot heel fijn, je kunt af en toe ook een beetje hakken met je mes. We kiezen voor snijden ipv de hakmolen omdat je op deze manier meer structuur van het vlees houdt, dat vinden we lekkerder.
  • Meng de garnituren en sauzen door het vlees, proef en breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel naar smaak nog extra ingrediënten toe.
  • Gebruik een uitsteekring om het bord op te maken. Druk het vlees een beetje aan en laat bovenop in het midden een klein kuiltje. Hier plaats je het eigeel.