Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Logo_Wijnkoperij_van_Dop
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rode kool gazpacho met mosterdijs van Heston Blumenthal

Deze keer een heel bijzonder gerecht met fantastische smaken! Voor 4 personen.

Mosterdijs
600 ml volle melk
25 gram bruine basterd suiker
1,5 dl slagroom
6,25 gram melkpoeder
25 gram grove mosterd

Bereiding
Zet en pan met de melk, suiker, slagroom en melkpoeder op matig vuur en klopt het geheel tot het melkpoeder volledig is opgelost. Haal de pan van het vuur en schenk het mengsel in een kom. Laat afkoelen. Voeg de mosterd toe en klop het geheel goed. Draai er ijs van in de ijsmachine.

Gazpacho
700 gr rode kool
1 sneetje witbrood
15 gram rode wijnazijn
2 gram zout

Bereiding
Snij de kolen in kwarten en verwijder de kernen. Maak sap van de kolen met de sapcentrifuge. Houd 1 dl sap achter voor de eindbewerking. Doe rode kool sap, witbrood, azijn en zout in een bekken en pureer het met de staafmixer (pas op spatten!). Zeef de soep en zet in de koeling tot gebruik.

Rode wijn mayonaise
1 kleine eierdooier
4 gram dijon-mosterd
45 gram zonnebloemolie
3,75 gram witte wijnazijn
7,5 gram rode wijn

Bereiding
Maak een mayonaise door de dooiers met de mosterd en azijnen te kloppen. Voeg langzaam de olie toe tot een dikke mayonaise ontstaat.

Komkommer
1/4 komkommer

Bereiding
Schil de komkommer. Verwijder de zaadlijsten en snij in een kleine brunoise.

Afwerking en uitserveren:
Breng de gazpacho op smaak met achtergehouden rode kool sap en ruim mayonaise. Verdeel komkommer blokjes midden in een diep bord. Leg hier een bolletje mosterdijs op en schenk de gazpacho er voorzichtig omheen.