Ingrediënten voor 2 personen
- 2 rode puntpaprika’s
- 8 zongedroogde tomaatjes
- 8 cherry tomaatjes
- 1 bol mozzarella
- 3 takjes verse basilicum
- 1 eetlepel olijfolie
- zout & peper
Bereiden
- Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 220 graden.
- Leg de puntpaprika’s op een snijplank en snijd er een rechthoekige opening uit. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd de uitgesneden stukken paprika in kleine blokjes. Doe deze blokjes in een kom.
- Snijd vervolgens de cherry tomaatjes en zongedroogde tomaatjes door vieren en doe deze ook bij de paprika in de kom. Snijd ook de mozzarella in blokjes en voeg dit toe aan de groenten. Scheur daarna de blaadjes van 2 takjes basilicum en voeg de toe aan de kom met groenten en mozzarella. Breng het geheel op smaak met peper en zout en meng alles ingrediënten door elkaar.
- Vul de puntpaprika’s met het mengsel van groenten en mozzarella en druk de vulling een beetje aan. Besprenkel vervolgens met de olijfolie. Je kunt de puntpaprika’s nu in een ovenschaal leggen die je op de BBQ zet, maar de puntpaprika’s kunnen ook rechtstreeks op het rooster. Ik koos voor de ovenschaal omdat de puntpaprika’s op de BBQ iets zachter worden. Wanneer je ze weer van de BBQ haalt, wil je niet dat je bij het vastpakken met je BBQ tang de vulling uit de paprika’s drukt.
- Als de BBQ op temperatuur is, mogen de puntpaprika’s (in de schaal of direct) op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de paprika’s ongeveer 15 minuten. De mozzarella is dan mooi gesmolten en de paprika en overige groenten zijn lekker zacht geworden.
- Haal de paprika’s nu van de BBQ. Strooi nog enkele blaadjes basilicum over de gevulde puntpaprika’s en serveer direct.