Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Puntpaprika’s met Mozzarella & Tomaat

Ingrediënten voor 2 personen 

  • 2 rode puntpaprika‚Äôs
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 8 cherry tomaatjes
  • 1 bol mozzarella
  • 3 takjes verse basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout & peper

Bereiden

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 220 graden.
  • Leg de puntpaprika‚Äôs op een snijplank en snijd er een rechthoekige opening uit. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika‚Äôs en snijd de uitgesneden stukken paprika in kleine blokjes. Doe deze blokjes in een kom.
  • Snijd vervolgens de cherry tomaatjes en zongedroogde tomaatjes door vieren en doe deze ook bij de paprika in de kom. Snijd ook de mozzarella in blokjes en voeg dit toe aan de groenten. Scheur daarna de blaadjes van 2 takjes basilicum en voeg de toe aan de kom met groenten en mozzarella. Breng het geheel op smaak met peper en zout en meng alles ingrediënten door elkaar.
  • Vul de puntpaprika‚Äôs met het mengsel van groenten en mozzarella en druk de vulling een beetje aan. Besprenkel vervolgens met de olijfolie. Je kunt de puntpaprika‚Äôs nu in een ovenschaal leggen die je op de BBQ zet, maar de puntpaprika‚Äôs kunnen ook rechtstreeks op het rooster. Ik koos voor de ovenschaal omdat de puntpaprika‚Äôs op de BBQ iets zachter worden. Wanneer je ze weer van de BBQ haalt, wil je niet dat je bij het vastpakken met je BBQ tang de vulling uit de paprika‚Äôs drukt.
  • Als de BBQ op temperatuur is, mogen de puntpaprika‚Äôs (in de schaal of direct) op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de paprika‚Äôs ongeveer 15 minuten. De mozzarella is dan mooi gesmolten en de paprika en overige groenten zijn lekker zacht geworden.
  • Haal de paprika‚Äôs nu van de BBQ. Strooi nog enkele blaadjes basilicum over de gevulde puntpaprika‚Äôs en serveer direct.