Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Pasta Vongole

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg vongole (venusschelpen)
  • 400 g spaghetti
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 grote teen knoflook, geplet en met wat zeezout gehakt 
  • ¬Ω kleine rode peper, zaadjes eruit en fijn gehakt
  • 2-4 eetl witte wijn
  • 3 eetl bladpeterselie, steeltjes er afgehaald, fijngehakt
  • 1 theel zeezout
  • peterselie voor garnering
  • 4 schijfjes citroen

Bereiding

  • Zet een grote pan met vier liter water op het vuur en breng aan de kook. 
  • Spoel de schelpen goed af. Gooi exemplaren die open blijven staan weg.
  • Verhit de olijfolie in een ruime, hoge pan en smoor de knoflook en peper tot de knoflook gaat verkleuren. 
  • Zet het vuur hoog en voeg de schelpen toe.
  • Roer regelmatig tot de schelpen opengaan. Gooi schelpen die niet opengaan weg. Voeg dan de wijn, peterselie en het zout toe.
  • Doe de pasta in het kokende water. Na een paar 2 ‚Äì 4 minuten is hij gaar. Let op de timing: pasta en vongole moeten ongeveer tegelijktijdig gaar zijn. Giet de past af en breng over in een grote kom.
  • Kook op hoog vuur de schelpen nog 1-2 minuten tot ze allemaal open zijn en gegaard. De totale kooktijd voor vongele is kort: zo‚Äôn 5 ‚Äì 8 minuten.
  • Giet eerst het vocht van de vongole bij de spaghetti en schep om zodat het door de pasta wordt opgenomen. Meng dan de schelpen door de spaghetti.
  • Serveer in diepe borden met wat extra peterselie en een schijfje citroen.