Ingrediënten voor 4 personen
- 1 grote witte ui
- 1 winterpeen
- 2 stengels selderij
- 150 gram pancetta
- 500 gram half om half gehakt
- Een glas rode wijn
- Een glas groenten bouillon
- Blikje geconcentreerde tomaten puree
- Tagliatelle
Bereiding
- Snijd de ui, peen en selderij in kleine blokjes, in Italië noemen ze dat sofrito.
- Kleur deze in de pan met olijfolie, voeg daarna de fijngesneden panchetta toe en laat die ook even mee bakken.
- Voeg dan het half om half gehakt toe en bak dat echt even goed aan zodat het helemaal gekleurd is en het vocht verdwijnt.
- Voeg dan een goede scheut rode wijn toe en laat even bakken, mix ondertussen wat van de groenten bouillon met de tomatenpuree en zorg dat er een zachte saus ontstaat.
- Voeg de saus toe aan het mengsel en roer door.
- Laat dit een uur pruttelen op laag vuur.
- Kook de pasta.
- Als de pasta en de saus klaar zijn kan je een schep van de saus en een portie van de pasta samen in een koekenpan doen, zo neemt de pasta de saus het allerbeste op. Bak dit even op een laag vuurtje en voeg nog wat pasta water toe.