Op Koningsdag zijn wij gesloten

Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Logo_Wijnkoperij_van_Dop
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pasta Aglio e Olio

voor 4 personen

Ingrediënten  

  • 500g spaghetti
  • Olijfolie
  • 2 bolletjes knoflook
  • 2 Spaanse pepers
  • 10 takjes verse peterselie
  • 100g Parmigiano Reggiano

Bereiding 

Pel de bolletjes knoflook en snij deze in flinterdunne plakjes. Verwijder de pitjes uit de Spaanse pepers en snij deze in kleine stukjes. Snij de peterselie fijn en schaaf de Parmigiano Reggiano.

Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Gebruik voor dit gerecht een pan met dikke bodem om de olijfolie te verwarmen. Bedek de bodem van de pan volledig met olijfolie en verwarm deze langzaam. Als de olijfolie warm is, doe je de knoflook en de Spaanse peper in de pan. Zet het vuur laag en laat 5 tot 7 minuten zachtjes op staan. De smaak van de knoflook en Spaanse peper kan op deze wijze lekker in de olijfolie trekken. Zorg er wel voor dat de knoflook niet bruin wordt. 

Als de spaghetti klaar is, giet je deze af en doe je de spaghetti in een schaal. Giet de olijfolie met de knoflook en Spaanse pepers over de spaghetti. Voeg hierbij ook de peterselie. Roer het gerecht goed door, zodat de smaak zich kan verdelen.

Serveer de Spaghetti Aglio e Olio in diepe borden. Eventueel kun je nog een beetje peterselie en Parmigiano Reggiano over de spaghetti strooien.