Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ottolenghi: Orzo met garnalen, tomaten en gemarineerde feta

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr feta
  • ¬Ω theelepel chilivlokken
  • 4 theelepels venkelzaad, geroosterd en gekneusd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gr orzo
  • 3 tenen knoflook
  • 3 dunne reepjes sinaasappelschil
  • 1 blik van 400 gr tomatenblokjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 400 gr rauwe gepelde garnalen
  • 30 gr basilicumblaadjes
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding 

  • Rooster de venkelzaadjes in een droge pan tot deze beginnen te ruiken. Maal ze vervolgens fijn in een vijzel of hak deze met een mes. Snijd de feta in blokjes van 1-2 cm. Meng de feta met venkelzaad, ¬º theelepel chilivlokken en 1 eetlepel olijfolie. Zet aan de kant.
  • Hak de knoflook fijn en bak in een pan met de overige olijfolie. Voeg hierbij ook het overige venkelzaad, ¬º theelepel chilivlokken en sinaasappelschil aan toe. Fruit kort aan en voeg dan de tomatenblokjes, orzo, de helft van de groentebouillon, peper en zout toe. Breng aan de kook en roer regelmatig. Voeg beetje bij beetje de andere helft van de groentebouillon toe. Draai het vuur halfhoog en laat koken tot de orzo gaar is en de structuur van risotto heeft. Roer de garnalen er doorheen en laat ze in 2-3 minuten roze worden. Roer het basilicum door de orzo en dien meteen op, bestrooi met de gemarineerde feta.