Op Koningsdag zijn wij gesloten

Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Logo_Wijnkoperij_van_Dop
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oeufs mayonnaise met peterselie-olie

Ouderwets met modern tintje…

Ingrediënten voor 6 personen

  • 6 eieren, op kamertemperatuur

Voor de mayonaise:

  • 1 heel ei
  • 1 flinke theelepel Dijon mosterd
  • 1 scheutje azijn (of citroensap)
  • 250 ml neutrale olie
  • Zout & peper

Voor de peterselie-olie:

  • Grote bos peterselie, grof gehakt
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels appelciderazijn

Bereiding

  • Begin met de peterselie-olie. Doe daarvoor alle ingrediënten in een hoge maatbeker en zet de staafmixer erin. Blijf net zo lang mixen tot alle peterselie fijngehakt is en je een felgroene olie overhoudt. Je kunt de olie eventueel zeven voor een nog mooiere heldergroene kleur.
  • Maak dan de mayonaise. Doe het ei, de mosterd, de azijn en de olie in een hoge maatbeker en zet de staafmixer erin. Zet ‘m aan en beweeg ‘m gedurende ongeveer 30 seconden langzaam heen en weer naar boven tot je een dikke mayonaise overhoudt. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Kook de eieren in 7,5 minuut tot het eigeel nog net niet helemaal gestold is. Laat ze schrikken onder de koude kraan en leg ze daarna even in een bakje met koud water.
  • Pel de eieren voorzichtig en snijd ze doormidden. Leg op een bordje twee glanzende hoopjes van de mayonaise. Leg de helften van het ei hierop. Breng op smaak met zout en peper en druppel er tot slot wat van de peterselie-olie overheen.