Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Logo_Wijnkoperij_van_Dop
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oesters met…

Rode wijnazijn dressing

Klassieker kan niet, maar deze dressing is niet voor niets zo klassiek. Het is de allerlekkerste wijze om oesters te eten. Snipper en klein rood uitje of sjalotje en voeg dit samen met 4-5 eetlepels rode wijn azijn. Laat minimaal 10 minuten trekken.

Aziatische dressing

Ook deze dressing is erg lekker, met een beetje pit! Snijd ongeveer 10 ringetjes van een rode peper, 10 reepjes bieslook en meng met 1 tl sojasaus en 2 eetlepels limoensap. Klaar!

Oesters, welke? Les Plates of Les Creuses

Platte oesters heten in het Frans les plates en de holle varianten noemen ze les creuses. De gewone creuses komen uit oesterbanken in de (binnen)zee en zijn wat zouter van smaak. Heb je te maken met fines de claires, dan hebben de oesters een tijdje in claires oftewel oesterputten met brak water gelegen. Hierdoor worden de oesters wat steviger en vleziger en wat fijner van smaak. Blijven de oesters extra lang in de claires liggen, dan heb je huîtres spéciales de claires.
Waar komt de oester vandaan?
De Zeeuwse oesters hebben het Zeeuws keurmerk dat garandeert dat ze in de wateren in Zeeland zijn gekweekt. Je hebt de Zeeuwse platte en de Zeeuwse platte. Beide zijn stevige oesters.
In de oesterbanken van de baai van Quiberon worden de creuse de Bretagne en de spéciales de Bretagne gekweekt. De creuse de Bretagne is fluweelzacht en licht terwijl de volle spéciales de Bretagne een zilte smaak en een zoete nasmaak heeft.