Ingrediënten
- 2 kilo mosselen
- 50 gram spekjes
- 50 gram salami of chorizo, in blokjes
- 1 ui, grof gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, in plakjes
- 1 rode paprika, in stukjes
- 2 tomaten, ontveld, ontpit en in stukjes
- 1 theelepel sambal
- 1 glas droge witte wijn
- 1 halve kruidenbouillonblokje
- veel fijn geknipte verse koriander
Bereiding
- Bak in een grote pan de spekjes en salami uit tot ze krokant zijn. Schep ze uit het vet.
- Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook tot deze beginnen te kleuren. Voeg na een minuut de sambal toe en bak alles even door.
- Voeg de wijn en het bouillonblokje toe en laat alles even een paar minuten pruttelen.
- De mosselen toevoegen. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook.
- Schep de mosselen af en toe om. Kook alles tot de mosselen openstaan.
- Garneer met de spekjes, salami en de koriander.