Ingrediënten
- 1 teentje geperste knoflook
- 2 eetlepels verse krulpeterselie
- 75 gram roomboter
- 1 glas witte wijn (2 dl)
- 1 visbouillonblokje, mag ook een groentebouillonblokje zijn
- 150 gram geraspte pittige belegen kaas, liefst boerenkaas
- 48 mosselen, of gewoon een zak of bak
- zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Verwarm de oven of grill op 200º C
- Maak eerst de kruidenboter. Meng hiervoor de boter met de knoflook en peterselie en breng op smaak met peper en zout
- Was de mosselen en kook ze 5 minuten in de wijn
- Schep ze regelmatig om
- Haal de mosselen los uit de geopende exemplaren
- Bewaar 1 helft van de schelp en leg daar de mossel in. Leg ze in een lage ovenschaal waar je ze ook in serveert.
- Leg klontjes kruidenboter op de mossels en strooi er geraspte kaas over
- Schuif in de oven en onder de hete grill totdat de kaas is gesmolten