Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Klassieke Franse Uiensoep 

Ingrediënten voor 8 personen

  • 1,5 kilo uien
  • 75 g boter
  • zout en peper
  • 4 el rietsuiker
  • 3 liter warme runderbouillon
  • 3 el bloem
  • 200 ml Noilly Prat
  • 200 ml cognac
  • 1 oud zuurdesemstokbrood, in plakjes
  • 200 g gruyère, geraspt
  • 1 bol knoflook, in plakjes

Bereiding

  • Pel de uien en snijd ze in dikke ringen. Verhit de boter in een grote soeppan en bak de uien en knoflook 30 minuten op middelhoog vuur. Laat ze zachtjes karamelliseren en zacht worden. Breng op smaak met zout, peper en suiker.
  • Breng intussen de bouillon aan de kook. Schep als de uien zijn gebakken de bloem door de uien en bak ze nog 5 minuten. Voeg de bouillon, Noilly Prat en cognac toe. Laat de uiensoep op een zacht vuurtje nog 2 uur koken.
  •  Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schep de uiensoep in kommen, leg er een sneetje brood op, bestrooi dat met gruyère en zet de kommen even onder de grill, totdat de kaas is gesmolten.