Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Logo_Wijnkoperij_van_Dop
Search
Close this search box.

Kabeljauw met linzen en voorjaarsgroenten

6 personen
Ingrediënten 
• 200 g belugalinzen
• 1 sjalot, fijngesnipperd
• 250 ml groentebouillon
• 200 g gemengde peulvruchten zoals (gedopte) tuinbonen, doperwten, sugarsnaps
• 1 romanesco, in roosjes
• 2 chioggiabieten (rauw), schoongemaakt, geschaafd
• 6 kabeljauwfilets (à 160 g), geschubd (vraag je visboer)

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een scheutje olijfolie in de pan, voeg de linzen en sjalot toe en bak 3 minuten. Giet de bouillon erbij en kook de linzen in 18-20 minuten gaar.

2 Kook om beurten in een pan met ruim water de peulvruchten, romanesco en biet in 2-3 minuten beetgaar. Laat uitlekken en zet apart.

3 Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak de kabeljauw met het vel naar beneden in 8 minuten goudbruin en krokant ‒ draai de vis de
laatste minuut even om.

4 Verdeel de linzen, gemengde peulvruchten, romanesco en biet over 6 grote borden. Leg als laatste de vis erop en serveer meteen.