Ingrediënten voor 4 personen
- 100 ml rode port
- 50 g kristalsuiker
- 250 g verse cranberry’s
- 4 hazenrugfilets (op kamertemperatuur)
- 25 g ongezouten roomboter
Bereiden
- Breng in een steelpan de port met de suiker aan de kook en laat 2-3 min. inkoken. Schep de cranberry’s erdoor en verwarm deze op laag vuur 7-8 min. zachtjes, tot de bessen beginnen te knappen. Laat de saus eventueel afkoelen en bewaar afgedekt.
- Verwarm de oven voor op 150 ¬∞C. Leg de hazenrugfilets op een snijplank en vouw de smalle punten zover terug dat filets overal even dik zijn. Steek met cocktailprikker vast. Verhit in een koekenpan de boter. Bak de filets in ca. 2 min. rondom bruin. Leg het vlees in een schaal en laat in de oven in 6-8 min. van binnen rosé worden.
- Roer ondertussen de cranberrysaus door het bakvet en verwarm de saus kort. Snijd de filets schuin in plakken en leg op warme borden. Serveer met de saus.