Ingrediënten voor 2 personen
- 4 plakken chocolade cake (zelfgemaakt of gekocht)
- Handje aardbeien, ca 10 stuks
- 125 ml slagroom
- 3 eetlepels mascarpone
- 1 eetlepel suiker
- Chocolade om te bestrooien
Bereiding
- Neem 2 glazen. Klop de slagroom stijf met de suiker. Voeg de laatste 30 sec de mascarpone toe en klop tot een egale room. Snijd de plakken cake op maat van het glas en verdeel een plak op de bodem van het glas. Schep een laagje room, ongeveer even hoog als de cake in het glas.
- Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel over de room (houd een paar plakjes achter voor de decoratie). Leg weer een plak cake in het glas op de aardbeien en schep weer wat room er op. Decoreer de bovenzijde met een plakje aardbeien in de vorm van een hartje en wat chocoladerasp. Serveer direct of bewaar in de koelkast (max. 1 dag).
Tip: je kunt de aardbeien ook vervangen door frambozen.