Ingrediënten voor 4 personen
- 2 knoflookteentjes
- 1 ui
- 1/2 rode paprika
- 1,5 blikje tomaatblokjes (blikje of pak)
- 1 kabeljauw filet
- 1 inktvis (schoongemaakt en in ringetjes)
- 10 grote garnalen
- 10 verse mosselen
- 1 theelepel thijm (gedroogd)
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- snufje saffraan (in poedervorm)
- 1/2 theelepel suiker
- 1 & 1/2 cup visbouillon
- 1/4 cup water
- 10 amandelen (geblancheerd)
- 4 eetlepels virgin olijfolie
- zeezout
- verse peterselie (gehakt)
Bereiding
- Plet de knoflook en snipper de ui fijn, snijd de paprika in blokjes en snijd de visfilet in zes stukjes.
- Maak de pan heet en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Als de olie heet is de inktvis ringetjes kruiden met zout en peper en bakken in de hete olie (ca 2 minuten). Haal de inktvis uit de pan en zet opzij.
- Doe de gesnipperde ui in de pan en bak ze ca 3 minuten, voeg de knoflook toe. Roer goed om en voeg de paprika toe. Roer goed door en laat ca 3 minuten pruttelen. Voeg de tijm, de paprikapoeder en snufje zout toe en roer goed door. Voeg 1,5 blik tomatenblokjes erbij met een snuf suiker en laat 5 minuten pruttelen.
- Voeg dan de visbouillon, 1/2 cup water en de saffraan toe. Mix alles goed en laat aan de kook komen, zet nu het vuur laag.
- Rooster de amandelen ca 4 minuten. Doe ze in een blender met 2 theelepels verse peterselie. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe.
- Roer goed door en doe dit in de pan met het mengsel van ui/tomaat e.d. Na ca 10 minuten verdeel je de visfilet, inktvis en de grote garnalen over de pan.
- Doe het deksel erop en laat 5 minuten koken.De mosselen moeten nu open zijn en de vis gaar.
- Haal van het vuur en strooi er peterselie over.