Op Goede Vrijdag zijn wij van 9:00 – 18:00 geopend!

Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Logo_Wijnkoperij_van_Dop
Search
Close this search box.

Zarzuela

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 knoflookteentjes
  • 1 ui
  • 1/2 rode paprika
  • 1,5 blikje tomaatblokjes (blikje of pak)
  • 1 kabeljauw filet
  • 1 inktvis (schoongemaakt en in ringetjes)
  • 10 grote garnalen
  • 10 verse mosselen
  • 1 theelepel thijm (gedroogd)
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • snufje saffraan (in poedervorm)
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1 & 1/2 cup visbouillon
  • 1/4 cup water
  • 10 amandelen (geblancheerd)
  • 4 eetlepels virgin olijfolie
  • zeezout
  • verse peterselie (gehakt)

Bereiding

  • Plet de knoflook en snipper de ui fijn, snijd de paprika in blokjes en snijd de visfilet in zes stukjes.
  • Maak de pan heet en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Als de olie heet is de inktvis ringetjes kruiden met zout en peper en bakken in de hete olie (ca 2 minuten). Haal de inktvis uit de pan en zet opzij.
  • Doe de gesnipperde ui in de pan en bak ze ca 3 minuten, voeg de knoflook toe. Roer goed om en voeg de paprika toe. Roer goed door en laat ca 3 minuten pruttelen. Voeg de tijm, de paprikapoeder en snufje zout toe en roer goed door. Voeg 1,5 blik tomatenblokjes erbij met een snuf suiker en laat 5 minuten pruttelen.
  • Voeg dan de visbouillon, 1/2 cup water en de saffraan toe. Mix alles goed en laat aan de kook komen, zet nu het vuur laag.
  • Rooster de amandelen ca 4 minuten. Doe ze in een blender met 2 theelepels verse peterselie. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe.
  • Roer goed door en doe dit in de pan met het mengsel van ui/tomaat e.d. Na ca 10 minuten verdeel je de visfilet, inktvis en de grote garnalen over de pan.
  • Doe het deksel erop en laat 5 minuten koken.De mosselen moeten nu open zijn en de vis gaar.
  • Haal van het vuur en strooi er peterselie over.