Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zalm in bladerdeeg

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr zalmfilet
  • 5 √† 6 plakjes bladerdeeg
  • 50 gr gekookte en fijngehakte spinazie
  • 125 ml crème fra√Æche
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • één fijngehakt teentje knoflook
  • 1 √† 1¬Ω tl suiker of zoetstof
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Vermeng de crème fra√Æche met de peterselie, knoflook, suiker (zoetstof), zout en peper.
  • Snijd de zalmfilet in twee plakken of stukken (deze komen bovenop elkaar in het deeg).
  • Maak van de plakjes bladerdeeg twee even grote deeglappen die groot genoeg zijn om de zalmfilet in te verpakken. Doe de helft van het crème fra√Æchemengsel op de eerste deeglap en leg hier het eerste stuk zalm bovenop. Verspreid de – goed uitgelekte – spinazie over de zalm en leg daarna het tweede stuk zalm op de spinazie. Verspreid de andere helft van het crème fra√Æchemengsel over de zalm.
  • Leg de tweede deeglap over de zalm met toebehoren en maak de randen van de twee deeglappen (licht bestrijken met water) goed dicht. Leg het geheel in/op de ovenvaste schaal en geef enkele schuine sneden in de bovenkant van het deegpakket.
  • Bak het pakket gedurende ongeveer 25 minuten in de oven.