Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr zalmfilet
- 5 à 6 plakjes bladerdeeg
- 50 gr gekookte en fijngehakte spinazie
- 125 ml crème fra√Æche
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- één fijngehakt teentje knoflook
- 1 à 1½ tl suiker of zoetstof
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Vermeng de crème fra√Æche met de peterselie, knoflook, suiker (zoetstof), zout en peper.
- Snijd de zalmfilet in twee plakken of stukken (deze komen bovenop elkaar in het deeg).
- Maak van de plakjes bladerdeeg twee even grote deeglappen die groot genoeg zijn om de zalmfilet in te verpakken. Doe de helft van het crème fra√Æchemengsel op de eerste deeglap en leg hier het eerste stuk zalm bovenop. Verspreid de – goed uitgelekte – spinazie over de zalm en leg daarna het tweede stuk zalm op de spinazie. Verspreid de andere helft van het crème fra√Æchemengsel over de zalm.
- Leg de tweede deeglap over de zalm met toebehoren en maak de randen van de twee deeglappen (licht bestrijken met water) goed dicht. Leg het geheel in/op de ovenvaste schaal en geef enkele schuine sneden in de bovenkant van het deegpakket.
- Bak het pakket gedurende ongeveer 25 minuten in de oven.