Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Logo_Wijnkoperij_van_Dop
Search
Close this search box.

Zalm in bladerdeeg

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr zalmfilet
  • 5 à 6 plakjes bladerdeeg
  • 50 gr gekookte en fijngehakte spinazie
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • één fijngehakt teentje knoflook
  • 1 à 1½ tl suiker of zoetstof
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Vermeng de crème fraîche met de peterselie, knoflook, suiker (zoetstof), zout en peper.
  • Snijd de zalmfilet in twee plakken of stukken (deze komen bovenop elkaar in het deeg).
  • Maak van de plakjes bladerdeeg twee even grote deeglappen die groot genoeg zijn om de zalmfilet in te verpakken. Doe de helft van het crème fraîchemengsel op de eerste deeglap en leg hier het eerste stuk zalm bovenop. Verspreid de – goed uitgelekte – spinazie over de zalm en leg daarna het tweede stuk zalm op de spinazie. Verspreid de andere helft van het crème fraîchemengsel over de zalm.
  • Leg de tweede deeglap over de zalm met toebehoren en maak de randen van de twee deeglappen (licht bestrijken met water) goed dicht. Leg het geheel in/op de ovenvaste schaal en geef enkele schuine sneden in de bovenkant van het deegpakket.
  • Bak het pakket gedurende ongeveer 25 minuten in de oven.