Ingredienten
- 1 bos witte asperges
- 400 g kruimige aardappelen
- 50 g rucola
- 150 g gerookt spek
- 1 el boter
- 3 el melk
- snufje nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding
- Breng een pan gezouten water aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller en snij het harde stukje onderaan weg. Doe ze in het kokende water. Zet het vuur af en laat de asperges 10 minuten garen in het hete water. Ze moeten nog wat beetgaar zijn. Giet af en laat uitlekken.
- Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
- Hak 3/4 van de rucola grof.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er de grofgehakte rucola door. Voeg de boter, de melk, peper, zout en muskaatnoot toe. Meng goed door.
- Verwarm de grill van de oven voor.
- Wikkel de asperges in de plakjes spek en verdeel ze in een ovenschaal. Kruid bij met peper en zout. Zet de asperges 5-10 minuten onder de hete grill. Keer halverwege om.
- Verdeel de rucolapuree over de borden. Verdeel daarover de asperges en overgiet met het vocht uit de ovenschaal. Werk af met de rest van de rucola en serveer.