Ingrediënten
- 6 enkele lamskoteletten (600 g in totaal)
- 200 g verschillend gekleurde babywortels
- 8 tenen knoflook
- 3 sinaasappels
- ¬Ω bos verse tijm (15 g)
Bereiding
- Kerf de vetrandjes van de koteletten in, wrijf ze in met zeezout en zwarte peper en leg ze netjes, als een rack, op elkaar. Zet ze rechtop, op de vetlaag in een grote, ondiepe braadpan op matig hoog vuur, en laat de vetrandjes 5 minuten uitbakken en krokant worden.
- Maak de worteltjes schoon (snijd grotere exemplaren doormidden), leg ze in de pan, doe de ongepelde tenen knoflook erbij en schep regelmatig om.
- Leg de koteletten voorzichtig op hun zijkant en bak ze 2 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin maar vanbinnen nog mooi roze zijn. Schil intussen met een dunschiller reepjes schil van 1 sinaasappel, strooi ze met de takjes tijm in de pan en hussel de boel 30 seconden om de smaken los te laten komen.
- Schep de koteletten op een bord. Pers het sap van 3 sinaasappels in de pan, laat het inkoken tot een kleverige saus, schep vlug de koteletten erin om en verdeel alles over de borden.