Zuurkool & gehaktschotel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pond zuurkool
  • 4 ons runder- of varkensgehakt
  • 1 rookworst
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • paprikapoeder
  • 3 jeneverbessen
  • 2 kruidnagels
  • laurierblad
  • beetje zout
  • boter
  • droge witte wijn
  • aardappelpuree (water & melk)
  • zakje geraspte kaas

Bereidingswijze

  • De zuurkool met 1/2 gesnipperd ui, kruidnagels, laurierblad en jeneverbessen met weinig water opzetten en aan de kook brengen. Vervolgens 30 min. laten stoven of laag vuur.
  • In een pan de andere helft van het gesnipperde ui met de knoflook fruiten. Vervolgens het gehakt toevoegen rullen en naar smaak paprikapoeder en zout toevoegen. Spekjes en plakjes worst erbij en een aantal minuten meebakken.
  • Aardappelpuree maken. Het is lekker om voor deze ovenschotel aardappelpuree met kaas te gebruiken.
  • Vervolgens laat je de zuurkool uitlekken en doe je de helft hiervan in een beboterde ovenschaal. Besprenkel met witte wijn en daarop het gehakt-worst-spekjes-mengsel.
  • Daar weer op de rest van de zuurkool en dan de aardappelpuree. Als laatste de kaas erover en vervolgens in de oven voor 45 minuten op 175 graden.

Drinkadvies: Weingut Pfaffl, Gemischter Satz, Oostenrijk

Print Friendly, PDF & Email