Zeeuwse mosselen op Indiase wijze

Ingrediënten (2 personen):

  • grote wok met deksel of hapjespan
  • 1 kg mosselen
  • 150 g basmatirijst
  • 1 prei
  • 2 zoete aardappelen (ca. 300 g), geschild
  • 2 el kokosolie
  • 2 el Tikka Masala currypasta (Patak’s)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 125 g doperwten
  • 2 el amandelschaafsel, geroosterd
  • 15 g verse koriander
  • 1 limoen, in partjes
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Controleer de mosselen.
  • Snij de prei in ringen en de zoete aardappel in stukjes van 2 cm. Verhit de kokosolie in de wok en roerbak de currypasta en zoete aardappel 3 min. op hoog vuur.
  • Voeg de mosselen, prei en kokosmelk toe en verhit op hoog vuur afgedekt 6-8 minuten of tot alle schelpen open zijn.
  • Voeg de tuinerwten toe en schep nog 1 minuut om of tot de erwten heet zijn. Hak ondertussen de koriander grof.
  • Breng de mosselen op smaak met zout en peper en bestrooi met het amandelschaafsel en koriander.
  • Serveer met de rijst en een partje limoen.
  • Tip Varieer eens met de currypasta. Dit gerecht is ook lekker met een Thaise groene of rode currypasta. Of met een Indonesische boemboe.

Wijn: Pfaffl Gemischter Satz
  

Print Friendly, PDF & Email