Verse Springrolls

Ingrediënten voor 10 stuks
  • 10 rijstvellen of rijstpapier ø 16 cm (verkrijgbaar bij toko en supermarkt)
  • 75 gr wortel, julienne gesneden
  • ⅓ komkommer, julienne gesneden
  • 1 lente-ui
  • 10 takjes koriander
  • 2 eieren
  • 1 theelepel (5 ml) lichte sojasaus
Bereiden
  • Klop de eieren met de sojasaus los. Verhit in een koekenpan een beetje olie en bak van de eieren een omelet. Laat de omelet afkoelen en snij in dunne reepjes.
  • Snij de lente-ui in dunne ringetjes.
  • et alle ingrediënten in aparte kommetjes/schaaltjes klaar op je werkplek zodat je overal goed bij kunt.
  • Vul een schaal met warm water, zeker niet kokend maar wel lekker warm. Dompel een rijstvel hierin onder, laat ietsje uitlekken en leg op je werkplank. Let op: het rijstvel is nu nog redelijk stug maar is straks echt zacht genoeg om op te rollen. Dompel je te lang dan wordt het rijstvel te zacht en is het echt niet lekker. Leg wat wortel, komkommer en ei-reepjes op het rijstvel. Strooi er wat lente-ui over en leg er tot slot een takje of een paar blaadjes koriander op en rol het geheel tot een mooi rolletje. Herhaal tot alle rijstvellen op zijn.
  • Snij de springrolls doormidden met een schuine snede, leg op een bord of schaal. Strooi wat sesamzaad over de springpolls en het sausje en serveer!
Tips
  • Voor extra vulling voeg je aan elke springrolll een plukje glass noodles toe.
  • Springrolls zijn niet echt geschikt om ruim van tevoren te worden klaargemaakt. Enkele uren is geen probleem maar hoe verser hoe lekkerder.

Print Friendly, PDF & Email