Topping: Tomaten Relish!

Ingrediënten
  • 400 gram cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • keukenzout
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
  • Zet de steelpan op laag vuur en laat even warm worden, voeg de olijfolie toe en snipper ondertussen de rode ui, de rode peper en de teen knoflook.
  • Is de olie warm? Doe de gesnipperde ui, peper en knoflook dan in de pan en bak dit 2 minuutjes. Voeg vervolgens het paprikapoeder en de komijn toe en bak een minuutje mee. Halveer ondertussen alle cherrytomaatjes en voeg ze toe.
  • Voeg nu ook de rode wijnazijn en basterdsuiker toe en roer alle ingrediënten goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat het in een minuut of 20 inkoken, tot er een dikke jam achtige textuur ontstaat.
  • Haal de pan nu van het vuur en breng de tomaten relish op smaak met het zout en versgemalen zwarte peper. Laat de relish nu volledig afkoelen en schep hem daarna over in een afsluitbaar potje. Of rechtstreeks op een lekkere burger natuurlijk!

Print Friendly, PDF & Email