Sperziebonen in Tomatensaus

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gr sperziebonen
  • 250 gr tomatenblokjes
  • 1 (kleine) ui
  • 1 teentje knoflook
  • verse peterselie
  • snuf zout en peper

Bereiding

  • Begin met het snipperen van het uitje en het fijnsnijden van de knoflook.
  • Zet een (hapjes)pan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en fruit het uitje aan.
  • Voeg na een minuut of 3 de knoflook toe en bak dat vervolgens nog een minuut of twee mee.
  • Doe dan de tomatenblokjes, sperziebonen, een half glas water (circa 100 ml) en een snuf zout en peper erbij. Laat de tomatensaus nu ongeveer 15-20 minuten zachtjes pruttelen totdat de sperziebonen gaar zijn.
  • Voeg daarna wat verse peterselie toe en eventueel nog een snufje peper.

Print Friendly, PDF & Email