Schol met een Napoletaans tintje

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 4 st. scholfilet
  • Sap van een halve citroen
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Handvol kappertjes
  • Handvol zwarte olijven zonder pit
  • 8 kerstomaatjes
  • 8 à 12 ansjovisfilets
  • 1 bosuitje
  • Paar basilicumblaadjes
Voorbereiding
  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Snijd de kerstomaatjes in vieren. Halveer de olijven. Snijd het bosuitje in ringetjes.
Bereiding
  • Leg de scholfilets in de ingevette ovenschaal.
  • Sprenkel er het citroensap over en doe er peper en zout over. Sprenkel er olijfolie over en smeer samen met de peper en zout over de schol.
  • Verspreid de bosui-ringetjes over de vis.
  • Leg 2 a 3 ansjovisfilets op elke scholfilet.
  • Leg de stukjes kersentomaatjes op de vis en ook de olijven.
  • Strooi de kappertjes over de filets.
  • Sprenkel er wat olijfolie over.
  • Doe een kwartier in de oven.
  • Haal uit de oven en doe er de basilicumblaadjes over.
Drinkadvies: Mas des Tannes Classic Blanc, Languedoc, Frankrijk 

Print Friendly, PDF & Email