Op Goede Vrijdag zijn wij van 9:00 – 18:00 geopend!

Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Logo_Wijnkoperij_van_Dop
Search
Close this search box.

Schol met een Napoletaans tintje

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 st. scholfilet
  • Sap van een halve citroen
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Handvol kappertjes
  • Handvol zwarte olijven zonder pit
  • 8 kerstomaatjes
  • 8 à 12 ansjovisfilets
  • 1 bosuitje
  • Paar basilicumblaadjes

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Snijd de kerstomaatjes in vieren. Halveer de olijven. Snijd het bosuitje in ringetjes.

Bereiding

  • Leg de scholfilets in de ingevette ovenschaal.
  • Sprenkel er het citroensap over en doe er peper en zout over. Sprenkel er olijfolie over en smeer samen met de peper en zout over de schol.
  • Verspreid de bosui-ringetjes over de vis.
  • Leg 2 a 3 ansjovisfilets op elke scholfilet.
  • Leg de stukjes kersentomaatjes op de vis en ook de olijven.
  • Strooi de kappertjes over de filets.
  • Sprenkel er wat olijfolie over.
  • Doe een kwartier in de oven.
  • Haal uit de oven en doe er de basilicumblaadjes over.