Scaloppine al limone

Ingrediënten voor 4 personen
  • 4 lapjes kalfsvlees van circa 75 – 100 gram per stuk
  • 50 gr roomboter
  • 20 gr bloem
  • zout
  • witte peper
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 el platte peterselie, fijngehakt
Serveer erbij: simpele salade (sla, cherrytomaten, wortelrasp, olijfolie extra vergine, azijn, peper en zout) en geroosterde aardappels (met knoflook en rozemarijn)

Bereiden

  • Leg de lapjes kalfsvlees tussen twee vellen bakpapier. Sla het vlees plat met een vleeshamer of zware koekenpan.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Strooi de bloem in een diep bord en haal de kalfsvlees lapjes erdoor aan beide zijden. Klop overtollig bloem af en leg ze in de pan.
  • Laat het vlees kort garen aan beide zijden, maar laat niet bruin worden. Bestrooi royaal met zout en peper. Haal de lapjes kalfsvlees uit de pan en leg ze op een bord, dek af om warm te houden.
  • Voeg het citroensap en -rasp toe aan de boter in de pan. Roer door en laat iets inkoken. Proef en breng extra op smaak met zout en peper.
  • Zet het vuur laag en leg het vlees in de saus. Verwarm kort en serveer de scaloppine al limone direct. Garneer met de platte peterselie en serveer met de salade en geroosterde aardappels erbij.
Drinkadvies: Feudo Arancio Nero d’Avola

Print Friendly, PDF & Email