Rode Uien Tarte Tatin

Ingrediënten voor 6 personen (voor/bijgerecht)
  • 5 grote rode uien
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 3 el balsamico azijn
  • 1 el honing
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el gedroogde thijm
  • 1 el olijfolie
  • peper & zout
Overige benodigdheden
  • BBQ met Deksel
  • Gietijzeren Pan (ø 27 cm)
  • Deegroller
Bereiden
  • Begin met het aansteken van de BBQ.
  • Pel de uien en snijd deze in ringen. Pel het teentje knoflook en snijd deze fijn.
  • Zet een gietijzeren pan op de BBQ en voeg de olijfolie toe. Laat deze warm worden en voeg vervolgens de uienringen en de knoflook toe. Fruit dit 2 minuutjes aan en breng vervolgens op smaak met flink wat zout en peper. Laat de uien nu een minuut of 8 rustig bakken, waarbij je af en toe roert.
  • Voeg na deze 8 minuten de tijm toe, gevolgd door de balsamico en de honing. Roer alles goed door elkaar en laat nog 20 minuutjes zachtjes bakken.
  • Haal ondertussen het bladerdeeg uit de vriezer en laat dit ontdooien. Leg de plakjes vervolgens op elkaar en rol het uit tot de dikte van een los plakje bladerdeeg. Zo hoef je niet allerlei plakjes bladerdeeg aan elkaar te plakken met overlappende randjes. Wel zo makkelijk dus. Snijd een cirkel uit het bladerdeeg die net iets groter is dan de diameter van de pan.
  • Leg het bladerdeeg over de uien in de pan en druk het overlappende gedeelte van het bladerdeeg tussen de uien en de opstaande rand van de pan. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg. Sluit de BBQ met de deksel en bak de tarte tatin in 20 minuutjes gaar. Het bladerdeeg heeft dan een mooi goudbruin kleurtje en is iets omhoog gekomen.
  • Neem de gietijzeren pan nu van de BBQ en keer de tarte tatin om op een groot bord of een serveerplank. Snijd de tarte tatin van rode ui aan en serveer direct.

Print Friendly, PDF & Email