Risotto met Paddestoelen

Ingrediënten voor 2 personen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 300 gram risottorijst
  • 2 liter water
  • 2 groentebouillonblokje
  • 500 gram paddenstoelen (dit mogen paddenstoelen naar keuze zijn zoals champignons of bospaddenstoelen)
  • Rucola
  • Parmezaanse kaas (optioneel)
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • Een klontje ongezouten boter
Bereiden
  • Snijd paddestoelen in dikke plakjes, de ui en knoflook fijnsnijden.
  • Olie in de pan en daarna ui en knoflook fruiten
  • Ondertussen de bouillon door één groentebouillonblokje toe te voegen aan een liter kokend water in een maatbeker.
  • Doe de risottorijst in de pan bij de knoflook en de ui, en roer dit even rustig door. 
  • Daarna schenk je een klein gedeelte van de bouillon bij de rijst (de rijst moet nét onder water staan). Je blijft nu in de pan roeren, totdat de bouillon is opgenomen door de rijst. Dan schenk je weer een klein beetje bouillon bij en herhaal je deze stap, totdat alle bouillon op is. Dit hele proces duurt ongeveer 30 minuten. Je kan controleren of de groentebouillon goed is opgenomen door met een lepel of spatel een streep in het midden van de pan te trekken. Als de streep zichtbaar blijft, is de risottorijst goed.
  • Doe de gesneden paddenstoelen bij de risotto in de pan en roer / spatel deze voorzichtig door de rijst, totdat de paddenstoelen heet zijn. Nu kun je naar smaak peper en zout toevoegen
Drinkadvies: Maison Barboulot, Chardonnay

Print Friendly, PDF & Email