Paddenstoelensoep met tortelloni

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bakje gemengde bospaddenstoelen
  • 1 eetlepel boter of 1 eetlepel olie
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 1 bakje kastanjechampignons (fijngehakt, schoongeveegd)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 800 milliliter groentebouillon
  • 200 milliliter kookroom
  • 1 handje amandelschaafsel
  • 100 gram tortellini gevuld met kaas

Bereidingswijze

  • Snijd de bospaddenstoelen en champignons in grote stukjes. Verhit intussen de boter in een grote (soep)pan en fruit hierin de sjalot in circa 5 minuten glazig en lichtbruin.
  • Voeg de paddenstoelen, kastanjechampignons en kruiden toe en roerbak een paar minuten. Voeg de bouillon en kookroom toe en breng aan de kook.
  • Laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken op een lage stand. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Voeg 15 minuten voor het serveren de tortellini toe en kook deze gaar in de soep.
  • Bestrooi de soep voor het serveren met de peterselie en amandelen.

Print Friendly, PDF & Email